نکات مهم پس از تزریق واکسن چهار ظرفیتی ویروس پاپیلومای انسانی
همانطور که میدانید این کارآزمایی جهت مقایسه اثربخشی و ایمنی واکسن چهار ظرفیتی ویروس پاپیلومای انسانی (پاپیلوگارد تولیدی شرکت نیواد فارمد و گارداسیل شرکتMerck ) در حال انجام است. واکسن چهار ظرفیتی HPV دو گونه کمخطر (6 و 11) و دو گونه پرخطر (16 و 18) را پوشش میدهد. با شرکت در این کارآزمایی و تزریق واکسن چهار ظرفیتی، ایمنی قابل توجهی در برابر ابتلا به چهار گونه ذکر شده ایجاد میشود.
مراقبتهای بعد از تزریق واکسن پاپیلوگارد
تزریق هر واکسن ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد که معمولا بدون نیاز به اقدام درمانی خاص، ظرف دو تا سه روز بهبود پیدا میکنند. بروز عوارضی مثل درد و تورم محل تزریق، تب، لرز، بدن درد، خستگی و سردرد طبیعی است.
این علائم در افراد مختلف میزان بروز متفاوتی دارد و ممکن است برخی افراد هیچ علامتی را تجربه نکنند.
عوارض محل تزریق واکسن
این علائم میتواند شامل درد، قرمزی، تورم، سفتی، کبودی، سوزش و خارش باشد. جهت تخفیف این علائم میتوانید از کمپرس خنک یا گرم در محل تزریق استفاده نمایید.
تب
در صورت احساس گرما میتوانید دمای بدن خود را اندازهگیری کنید. برای این کار حتما زمانی را برای اندازهگیری دمای بدن خود انتخاب کنید که تا 20 دقیقه پیش از آن هیچ فعالیت بدنی شدیدی نداشته باشید، به تازگی از محیط بیرون و محل گرم به خانه نیامده و یا مایعات گرم مثل چای ننوشیده باشید.
مراقبت دارویی
برای تخفیف درد محل تزریق، بدن درد و تب استفاده از استامینوفن 325 میلیگرم هر 4 تا 6 ساعت، مصرف مایعات و استراحت کافی توصیه میشود.
تکمیل کارت اطلاعات روزانه
ما برای بررسی ایمنی و اثر بخشی واکسن پاپیلوگارد و همچنین پایش وضعیت سلامت و ایمنی شما، نیازمند ثبت و گزارش تمامی علائم و عوارض از جانب شما داوطلبین گرامی هستیم. به این منظور کارتهایی تحت عنوان “کارت ثبت اطلاعات روزانه” در اختیار شما قرار داده شده است.
کارت ثبت اطلاعات روزانه
- در این کارت جدولی جهت ثبت علائم بعد از تزریق وجود دارد. در این جدول عوارض بعد از تزریق به دو دسته علائم موضعی (لوکال) و علائم در سایر نقاط بدن (سیستمیک) تقسیم شده است. خواهشمند است تمامی علائم تجربه شده را، فارغ از شدت و اهمیت آن، در این جدول ثبت کنید. لازم است برای هر علامت، تاریخ شروع، شدت، اقدام صورت گرفته جهت مدیریت عارضه و تاریخ پایان آن، ثبت شود.
- جهت تعیین شدت عارضه از جدولی که در کارت قرار داده شده است، میتوانید استفاده کنید.
- دقت کنید که بیشترین شدتی که در زمان بروز علامت نامطلوب تجربه کردهاید را انتخاب نمائید. حتی اگر یک روز یا چند ساعت این علامت شدت بیشتری داشته و سپس تخفیف پیدا کرده است. به عنوان مثال اگر 3 روز سردرد داشتهاید و شدت سردرد در روز اول باعث مصرف دارو شده (شدید) ولی در روزهای بعدی شدت درد کم بوده و نیازی به مصرف دارو نداشته (خفیف)، در این حالت شما باید برای سردرد حالت شدید را انتخاب نمائید.
- در صورتی که برای کنترل عارضه اقدام غیر دارویی (مانند استفاده از کمپرس برای واکنشهای محل تزریق) انجام دادهاید در ستون اقدام صورت گرفته جهت مدیریت عارضه، در بخش مربوطه توضیح دهید.
- همچنین اگر کنترل عارضه، نیازمند مصرف دارو یا مراجعه به مرکز درمانی بوده است، در ستون مربوطه مشخص کنید.
- چنانچه علامت دیگری به جز موارد ذکر شده در جدول تجربه کردید، در بخش سایر عوارض اطلاعات مربوط به آن را ثبت کنید.