ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV، یکی از ویروسهای بسیار شایع در جامعه محسوب میشود. بیش از ۷۹ میلیون نفر در آمریکا به این ویروس مبتلا هستند و هر ساله حدود ۱۴ میلیون نفر به آن ابتلا میکنند. ابتلا به HPV میتواند باعث ابتلای افراد به انواع سرطانها شود؛ بهطور خاص، تقریباً تمام سرطانهای دهانه رحم به دنبال این ویروس ظاهر میشوند. علاوه بر این، بسیاری از سرطانهای سر و گردن نیز به دنبال ابتلا به HPV رخ میدهند. این ویروس همچنین میتواند باعث ابتلا به سرطانهای مختلفی از جمله اندام تناسلی، واژن و زگیلهای تناسلی شود.
ویروس HPV به سادگی از فردی به فرد دیگر به ویژه از طریق تماس پوستی نزدیک و فعالیتهای جنسی منتقل میشود. با این حال، سرطانهای ناشی از HPV قابل پیشگیری هستند. واکسیناسیون علیه HPV میتواند از ابتلای افراد به این ویروس و بهدنبال آن سرطانهای ناشی از آن جلوگیری نماید. برای بهترین نتیجه، توصیه میشود که واکسیناسیون در دختران و پسران بالای ۹ سال انجام شود.
عوارض ناشی از تزریق واکسن HPV در کودکان
واکسن HPV ایرانی زمانی که در سنین کمتر (9 تا 15 سال) و قبل از شروع فعالیت جنسی تزریق شود، اثربخشی بیشتری دارد و احتمال ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) را به شدت کاهش میدهد. زیرا در این سنین بیشترین مقدار آنتیبادی در بدن تولید میشود. واکسن HPV بهطور کلی بیخطر و قابل تحمل است و تنها عوارض جانبی احتمالی آن شامل درد در محل تزریق، تب، سردرد و خستگی هستند. گزارشی از عوارض جانبی جدی ناشی از واکسن پاپیلوگارد تا کنون ارائه نشده است.
واکسیناسیون علیه HPV بهترین روش پیشگیری از ابتلا به سرطانهای مرتبط با HPV است
واکسیناسیون علیه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) بهعنوان بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به سرطانهای ناشی از این ویروس شناخته میشود. با اینکه غربالگری ها میتوانند از تبدیل ضایعات پیش سرطانی دهانه رحم به ضایعات سرطانی پیشگیری کنند، باز هم در صورت درمان ممکن است منجر به مشکلاتی در دوران بارداری یا مشکلات بارداری شوند.
سرطان دهانه رحم، تنها نوع سرطانی است که برای آن روشهای غربالگری و تشخیص زودهنگام در مراحل اولیه تأیید شده است که میتواند از تشخیص و درمان زودرس آنها پشتیبانی نماید.
سایر انواع سرطانهایی که بهدنبال ابتلا به HPV رخ میدهند، شامل سرطان اندام تناسلی زنانه و مردانه، واژن، مقعد و سر و گردن میباشند. این انواع سرطان هیچ روشی برای غربالگری و تشخیص زودهنگام ندارند و معمولاً قبل از بروز مشکلات جدی سلامتی شناخته نمیشوند.
واکسیناسیون علیه HPV بهخصوص در سنین پایینتر میتواند از ابتلا به 90 درصد از سرطانهای ذکرشده جلوگیری کند.